time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.00 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten. 
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Huisdier chippen & registreren

UW HUISDIER SNEL TERUGGEVONDEN

Vermiste huisdieren kunnen snel worden teruggevonden als ze zijn gechipt. Het voordeel van een chip is dat uw huisdier hem niet kan verliezen of erachter kan blijven hangen, zoals bij een penning of adreskoker.

Wat is het belang van een chip?

Wij raden chippen altijd aan. In geval een dier wordt gevonden kunnen de dierenambulances of dierenartsen er dan voor zorgen dat uw huisdier snel weer bij u thuis is. Naast vermissing is identificatie en registratie ook nuttig bij het tegengaan van malafide handel en bij het bestrijden van dierziekten. Ook in het geval dat u uw huisdier wilt verzekeren is een chip verplicht.

Hoe werkt een chip?

Een chip bestaat uit een klein buisje met micro-elektronica met een uniek registratienummer. De chip wordt met een naald bij uw huisdier ingebracht onder de huid tussen de schouderbladen, waarna je hem niet meer ziet zitten. Daarna registreren wij de chip bij de databank

Verplichte chip voor honden

Ter voorkoming van hondenleed heeft de overheid bepaald dat honden moeten worden gechipt en geregistreerd. Doet u dit niet dan bent u strafbaar en kunt u een geldboete krijgen van duizenden euro’s. Tegenwoordig is ook een UBN nummer en een Europees dierenpaspoort verplicht.

In de toekomst zal het chippen van katten ook verplicht worden.

De laatste berichten

20
dec

Tips rondom oud & nieuw voor uw huisdier

In september vertelden we over vuurwerkangst bij honden (en...

Bekijk alle informatie

Huisdier chippen & registreren